Opšti uslovi kupovine

1. Osnovni podaci o firmi

MEDICO PHARM SERVIS DOO
Poslovno ime: PREDUZEĆE ZA PROIZVODNJU, TRGOVINU I USLUGE MEDICO PHARM SERVIS DOO LEŠTANE
Matični broj: 07793367
PIB: 101180860

1.1 Kontakt podaci – korisnički servis

Adresa: Leštane-Beograd,Kružni put 36
Telefon: +381 11 3041 600
Fax:+381 11 3041620
E-mail: office@medicopharm.com

2. Zaštita privatnosti korisnika

Svim kupcima/korisnicima sajta www.medicopharm.com garantujemo putpunu privatnost. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Kupcima uvek dajemo mogućnost izbora, uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste u marketinške svrhe. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi ljudi koji odgovaraju za funkcionisanje sajta odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Prikupljanje, držanje, obrada i korišćenje podataka o ličnosti vrše se u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti (“Pravni osnov: Član 12. stav 1. tačka 3. Zakona o ličnim podacima."). Podaci o ličnosti se neće koristiti izvan svrhe za koju su prikupljeni, osim za potrebe vođenja krivicnog postupka ili zaštite bezbednosti Republike Srbije, na način predviđen zakonom. Preduzete su sve potrebne mere zaštite podataka, u skladu sa utvrđenim standardima i postupcima, a koje su potrebne da bi se podaci zaštitili od gubitka, uništenja, nedopuštenog pristupa, promene, objavljivanja ili svake druge zloupotrebe.

Prikupljene informacije se ne daju na uvid, niti se razmenjuju s drugim organizacijama koje su izvan sistema pripreme i uređivanja sajta, osim u slučajevima predviđenim zakonom. Podaci se neće koristiti u svrhe koje nisu u skladu sa zakonom niti na bilo koji drugi način koji bi mogao da bude štetan po Vas uključujući i narušavanje Vaše privatnosti.

3. Plaćanje

Plaćanje robe se obavlja u gotovini (pouzećem, novac se predaje predstavniku kururske službe) ili karticom (na sajtu, u nastavku procesa formiranja narudžbine). Za kupce koji izaberu plaćanje karticom važe punktovi 2.1. i 2.2.

3.1. Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem Interneta u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebnom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine garantuje Banka intesa Beograd, pa se tako kompletan proces naplate obavlja na stranicama Banka Intese. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

3.2. Izjava o konverziji

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu. Hvala na razumevanju.

4. Dostava

Dostavu vrši isključivo kurirska služba na teritoriji Srbije. Isporuku brzom poštom možete očekivati u roku od 2-5 radnih dana (dani vikenda (subota i nedelja) se ne računaju) za bilo koje mesto u Srbiji u kom je moguća dostava.

Rok isporuke je promenljiv u zavisnosti od toga da li je naručeni proizvod trenutno dostupan ili ste potvrdu o online kupovini dobili u toku vikenda ili državnih praznika.

5. Politika reklamacija

Kupac može da izjavi reklamaciju na osnovu članova 52., 54., i 81. Zakona o zaštiti potrošača, radi ostvarivanja prava po osnovu saobraznosti, garancije, pogrešno obračunate cene i drugih nedostataka.Cene na sajtu www.medicopharm.com, iskazane su u dinarima pri čemu je PDV uračunat u cenu. Koristimo sve svoje resurse kako bi artikli na ovom sajtu bili prikazani sa odgovarajućom specifikacijom, fotografijama i cenama.

Ukoliko želite da proverite status Vaše reklamacije to možete učiniti putem e-mail adrese office@www.medicopharm.com. Shodno Zakonu o zaštiti potrošača, kupac ima pravo da raskine ugovor o kupovini na daljinu.

Reklamacije se mogu podneti isključivo u slučaju kada je – isporučeni proizvod oštećen, nekompletan ili ne odgovara specifikaciji narudžbine. Kupac je dužan da prijavi reklamaciju u roku od 14 radnih dana od momenta prijema pošiljke. Reklamaciju možete prijaviti na email office@www.medicopharm.com.

6. Zamena i vraćanje

Posto su u pitanju vitaminski suplementi, vracanje je moguce samo ako je proizvod neostecen i neotvoren, zajedno sa originalnim pakovanjem i racunom.

6.1. Zamena proizvoda

Tokom 7 dana posle preuzimanja možete zameniti proizvod ukoliko vam je greškom poslat pogrešan proizvod kog niste naručili. Podrazumeva se da se proizvod mora vratiti neoštećen, zajedno sa originalnim pakovanjem i računom. Slanje novih suplemenata ili šampona plaća kupac.

6.2. Vraćanje proizvod

Proizvod možete da vratite u dva slučaja: (1) ako je oštećen, (2) ako ne odgovara opisu narudžbine. U svim slučajevima proizvod je neophodno vratiti sa originalnim pakovanjem i računom.

7. Povraćaj sredstava

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, MedicoPharm je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.