Tagovi: vitamin k+d3, vitamin k1, filohinon, vitamin d3, holekalciferol, twist off, beba, novorođenče, odojče, kosti, razvoj, imunitet

VITAMIN K+D3 TWIST-OFF KAPSULE

534.60RSD

Za prevremeno rođenu decu i novorođenčad  na prirodnoj ishrani, za prevenciju rahitisa i kasne hemoragijske bolesti novorođenčadi   ..

Za prevremeno rođenu decu i novorođenčad  na prirodnoj ishrani, za prevenciju rahitisa i kasne hemoragijske bolesti novorođenčadi

 

Vitamin K+D3 „twist-off“ kapsule su dodatak ishrani namenjen za nadoknadu vitamina D3 i vitamina K1 kod novorođenčadi i odojčadi na ishrani majčinim mlekom, od 8. dana do kraja 3. meseca života

Vitamin D doprinosi normalnom rastu i razvoju kostiju i normalnoj funkciji imunog sistema kod dece, dok vitamin K1 pomaže u sprečavanju razvoja kasne hemoragijske bolesti novorođenčadi.

Nedostatak vitamina K može se pojaviti kod novorođenčadi i odojčadi, posebno kod odojčadi, jer u majčinom mleku količina vitamina K nije dovoljna da pokrije dnevne potrebe za ovim vitaminom. Zbog toga se savetuje da dopunite vitamin K u svakodnevnoj ishrani novorođenčadi i odojčadi od 8. dana do kraja 3. meseca života.

Vitamin D doprinosi normalnom rastu i razvoju kostiju i normalnoj funkciji imunog sistema kod dece. Količina vitamina D u majčinom mleku, koje je najbolja hrana za odojčad, je nedovoljna, pa se preporučuje davanje vitamina D novorođenčadima i odojčadima od prvih dana života. Odgovarajući unos vitamina D tokom detinjstva je potreban da bi se postigao status vitamina D koji je dovoljan za normalnu mineralizaciju kostiju. Vitamin D je takođe važan za normalnu funkciju imunog sistema kod dece. Zbog toga se preporučuje dodatak vitamina D u svakodnevnoj ishrani novorođenčadi i odojčadi. Preporučena dnevna doza vitamina D za novorođenčad je 400IJ (10µg) što odgovara 1 „twist-off“ kapsuli hranljivog dodatka.

 

Preporuka za upotrebu: Za prevenciju rahitisa i kasne hemoragijske bolesti novorođenčadi, davati 1 kapsulu dnevno, od 8. dana do kraja 3. meseca nakon rođenja, naročito kod prevremeno rođene dece i odojčadi koja se hrane majčinim mlekom. Gornji deo kapsule – kapicu okrenuti, povući i ukloniti. Kapsulu pritisnuti i sadržaj kapsule istisnuti direktno u bebina usta, na kašičicu ili pomešati sa mlekom.

 

Sastav: 1 kapsula sadrži 25µg Vitamina K1 (filohinona) i 10µg Vitamina D (holekalciferola).

 

Pakovanje: 40 twist-off kapsula