Tagovi: kalcijum, vitamini B, jačanje imuniteta, zdravi zubi, jake kosti, dobar vid, energija, razvoj mišića

FLORADIX-KINDERVITAL 250ml

1,584.00RSD

POMAŽE VAŠOJ DECI DA RASTU JAKA I ZDRAVA Dodatak ishrani sa kalcijumom i vitaminima A, D, E, C, kao i najvažnijim vitaminima iz grupe vitamina B..

POMAŽE VAŠOJ DECI DA RASTU JAKA I ZDRAVA
Dodatak ishrani sa kalcijumom i vitaminima A, D, E, C, kao i najvažnijim vitaminima iz grupe vitamina B.
 
Floradix-Kindervital Voćna Formula je ukusan dodatak ishrani za decu, koji obezbeđuje neophodan kalcijum i devet vitamina. Kalcijum je veoma važan za izgradnju čvrstih kostiju i zuba kao i za normalno funkcionisanje mišića i nerava. Kindervital sadrži ceo spektar vitalnih nutrijenata koji pomažu deci da održe jake kosti i zube, dobar vid, ravnotežu i koordinaciju kao i da zdravo rastu uz dovoljno energije potrebne za svakodnevne fizičke aktivnosti i pravilan mišićni razvoj. 
 
VITAMIN A: Neophodan za dobar vid, zdravlje kože i sluzokože. Takođe je važan antioksidans i komponenta imunog sistema.
VITAMIN B1: Obezbeđuje oslobađanje energije iz hrane (metabolizam ugljenih hidrata). Važan za funkcionisanje mišićnog, nervnog tkiva i brojnih enzima.
VITAMIN B2: Neophodan za vitalne metaboličke aktivnosti, stvaranje i regeneraciju telesnih tkiva. Važan je za metabolizam masti i aminokiselina, za zdravu kosu, oči i nokte. 
VITAMIN B3 (NIACIN): Za dobijanje energije iz hrane, funkcije mozga i zdravu kožu.
VITAMIN B6: Pomaže u održavanju zdrave kože, nerava i mišića. Učestvuje u proizvodnji antitela i hormona. 
VITAMIN B12: Potreban za formiranje crvenih krvnih zrnaca i održavanje zdravlja nervnog sistema. 
VITAMIN C: Vitamin sa antioksidativnim dejstvom, potpomaže apsorbciju gvožđa i imunološki sistem. Pomaže u održanju zdravlja desni, zuba, kože i krvhin sudova.
VITAMIN D: Potreban za asorpciju kalcijuma, neophodan za jake kosti i zube, kao i za normalno funkcionisanje mišića i nerava.
VITAMIN E: Važan antioksidans koji šitit tkivne ćelije i pomaže u održavanju zdravlja kože. Vitamin E takođe pomaže telu da koristi kiseonik povoljno delujući na krvne sudove.
KALCIJUM: Od vitalne važnosti za normalan rast i funkcionisanje kostiju, zuba, nerava i mišića. Druge važne uloge uključuju produkciju hormona, apsorpciju vitamina B12 i regulaciju balansa tečnosti, zgrušavanje krvi i funkciju srca.
 
Pogodan za:
  • decu u fazi rasta za podsticanje formiranja kostiju i zdravih zuba
  • đake za vitalnost i odbrambeni sistem tela
  • u slučaju loše balansirane dijete i redovnog uzimanja gaziranih napitaka
  • za odrasle za zdravu strukturu kostiju

Ne sadrži alkohol, hemijske aditive, konzervanse, životinjske derivate, veštačke boje, koštičave plodove, laktozu, kvasac, gluten. 

 

Sastav: Vodeni biljni ekstrakti (40%): Šargarepa, anis, korijander, kopriva, potočarka, spanać, kamilica. Mešavina voćnih koncentrata (51%): grožđe, rogač, jabuka, kajsija, ananas, nar, limun. Ostali sastojci: prirodne arome, zgušnjivači (guar, xanthan), voda.  
 
Doziranje: Deca od 6 meseci do 2 godine: 5 ml dva puta dnevno, pomešano sa hranom. Deca starija od 2 godine: 10 ml dva puta dnevno.
 
Pakovanje: 250ml