Tagovi: gvožđe, ishrana, trudnice, apetit, krvna slika, umor, hronični umor, premorenost, isrpljenost, studenti, deca, nedostatak vitamina, anemija, slab imunološki sistem,

FLORADIX 250ml

1,584.00RSD

ZA VIŠE ENERGIJE I VITALNOSTI Dodatak ishrani sa gvožđem i vitaminima, u tečnom obliku na bazi biljnih i voćnih sokova, sa medom, ekstraktom pšeni..

ZA VIŠE ENERGIJE I VITALNOSTI

Dodatak ishrani sa gvožđem i vitaminima, u tečnom obliku na bazi biljnih i voćnih sokova, sa medom, ekstraktom pšeničnih klica i kvascem.

Floradix je ukusan dodatak ishrani na bazi fizioloških svojstava odabranih vitamina, gvožđa, kao i fiziloških svojstava aktivnih principa vodenih ekstrakata odabranog bilja i koncentrata odabranog voća. Dobro zdravlje je preduslov za potpuno uživanje u životu. Naravno za održavanje naše vitalnosti potreban je izbalansiran životni stil, koji uključuje zdravu hranu, mnogo aktivnosti ali i dovoljno odmora. Međutim, ponekad se naše rezerve istroše, zbog stresa i svakodnevnih napora, fizičke aktivnosti i manjka sna, ili ponekad zbog izostanka izbalansirane ishrane koja sadrži vitamine i hranljive supstance koje su nam potrebne.
 
Floradix je jedinstven tečni suplement, formulisan kao izvanredan izvor gvožđa bez rizika od predoziranja. Za nadoknadu gvožđa i više zdravlja i vitalnosti. Zahvaljujući visokoj resorptivnosti Floradixa, preporučene dnevne doze mogu biti znatno manje nego kod drugih suplemenata a da ipak zadovoljavaju dnevne potrebe za gvožđem.
 
Način resorpcije je formulisan kroz tečnu formu sa gvožđem u obliku gvožđe-glukonata uz dodatak kvasca. Tečna forma-lagana za sistem za varenje. Budući da je Floradix® u tečnom obliku ne zahteva rastvaranje a zahvaljujući širokom kontaktu sa resorptivnom površinom može obezbediti apsorpciju 98% same tečnosti. Floradix se ističe najvećom mogućom apsorpcijom do čak 20%, zahvaljujući tečnom obliku koji sadrži gvožđe glukonat i kvasac. Floradix sa gvožđem i biljnim ekstraktima je najbolji izvor za prevenciju i nadoknadu deficita gvožđa.
 
Gvožđe: Pored toga što podržava imunološki sistem, gvožđe takođe omogućava crvenim krvnim zrncima da transportuju kiseonik iz pluća u sve delove organizma. Kiseonik omogućava tkivnim ćelijama da koriste energiju dobijenu iz hrane. Budući da se crvena krvna zrnca ne reprodukuju sama, gvožđe je vitalno za njihovu
regeneraciju a takođe osigurava normalnu funkciju srca, jetre, digestivnog sistema i skeletne muskulature. Gvožđe u organizmu dolazi isključivo iz hrane: mesa, ribe, voća, koštičavih plodova, povrća. Međutim ne apsorbuje se sve gvožđe koje ulazi u telo. Medicinski eksperti se slažu da većina ljudi ne uzima dovoljno gvožđa. Zato Floradix® pruža ogromnu pomoć! Količina apsorpcije gvožđa može se povećati uzimanjem C vitamina, koga ima u svežem voću i povrću. Međutim apsorpcija može biti umanjena neadekvatnom obradom mekinja, konzumacijom mleka, crnog čaja ili kafe. Višak E vitamina takođe može umanjiti apsorpciju gvožđa.
 
Efektni biljni ekstrakti: Pažljivo odabrani biljni ekstrakti iz koprive, komorača, pirevine i drugih biljaka pomažu u održavanju zdravog varenja koje je veoma važno za apsorpciju gvožđa. Zajedno sa koncentratima voćnog soka ove biljke uklanjaju digestivne probleme koji obično prate
druge preparate sa gvožđem.
 
Vitamin C: Antioksidans koji učestvuje u apsorpciji gvožđa i podržava telesne mehanizme. Pomaže u održavanju zdravlja desni, zuba, kože i krvnih sudova.
 
Vitamin B1: Pomaže u dobijanju energije iz hrane i podržava nervni i digestivni sistem. 
 
Vitamin B2: Osigurava oslobađanje energije iz hrane i pomaže sintezu i regeneraciju telesnih tkiva. Važan je za zdravlje kose, očiju i nokata. 
 
Vitamin B6: Pomaže u održavanju zdravlja kože, nerava i mišića. Učestvuje u sintezi antitela i hormona. 
 
Vitamin B12: Neophodan je za formiranje crvenih krvnih zrnaca i održavanju zdravlja nervnog sistema.
 
FLORADIX® ne sadrži alcohol, veštačke boje i preservative, ne sadrži industrijski šećer, jer je zaslađen medom. Ne sadrži gluten i laktozu.
 
 
Sastav: Vodeni biljni ekstrakti (54 %): šargarepa, kopriva, spanać, pirevina, komorač, smeđa alga, hibiskus. Mešavina voćnih koncentrata (29,4%): kruška, grožđe, crna ribizla, kupina, višnja, pomorandža, cvekla, limun, rogač, jabuka. Ostali sastojci: med, vodeni ekstrakt šipurka, ekstrakt pšeničnih klica, vodeni ekstrakt kvasca, prirodne arome, voda.
 
Doziranje: Deca 1 – 5 godina: 5 ml dnevno, pre večernjeg obroka. Deca 6 – 12 godina: 10 ml dnevno, pre večernjeg obroka. Odrasli i deca starija od 12 godina: 10 ml 2 puta dnevno, pre jutarnjeg i večernjeg obroka.
 
Pakovanje: 250ml