COD SUBHEALT kapsule a180
COD SUBHEALT kapsule a180     COD SUBHEALT kapsule a180

COD SUBHEALT kapsule a180

Proizvođač: CoD herbage GmbH, AUSTRIA
Šifra proizvoda: 24093
Raspoloživost: 2 - 3 Dana
Cena: 8.260,56rsd
Cena bez PDV-a: 6.883,80rsd

CoD SUBHEALTH KAPSULE

 

Dodatak ishrani za revitalizaciju i regeneraciju odbrambenih sistema organizma

 

 

Uputstvo za unos i doziranje CoD kapsula:

 

Kapsule se uzimaju svakodnevno, 30 minuta posle obroka sa 250 ml vode, na sledeći način:

 

·         za opštu revitalizaciju i jačanje imunog sistema i zdravlja:

2 – 3 kapsule (2 ili 3 kapsule posle doručka).

 

·         za prečišćavanje i regeneraciju (nakon preteranog konzumiranja alkohola, pušenja, nezdrave dijete), za rehabilitaciju u slučajevima slabosti nakon produženih bolesti ili operacija:

4 kapsule (2 posle doručka i 2 posle večere, ili 2 posle doručka i 2 posle ručka)

 

·         za ozbiljna akutna ili hronična oboljenja:

6 kapsula (3 posle doručka i 3 posle večere, ili 2 posle doručka, 2 posle ručka i 2 posle večere)

 

CoD kapsule su pogodne za dugotrajnu upotrebu.

 

Važna informacija!

Zbog jedinstvene prerade CoD kapsula (vidi 8. stranu) takođe je moguće da se njihov sadržaj uzima u vidu čaja. Jednostavno otvorite odgovarajući broj kapsula, rastvorite ih toploj vodi i popijte ih u malim gutljajima. Ovakav vid uzmanja je posebno pogodan za osobe koje imaju problema sa gutanjem ili averziju prema kapsulama i tabletama.

 

„Zdravlje je stanje kompletnog fizičkog, mentalnog i društvenog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i slabosti“. (Definicija Svetske zdravstvene organizacije)

 

 

Šta znači termin „Subhealth“ (podzdravlje)?

 

Svetska zdravstvena organizacija (WHO) definiše „zdravu“ osobu kao osobu koja nije samo fizički zdrava, već i mentalno stabilna, emocionalno uravnotežena i sigurna u svojoj društvenoj okolini. Stoga, „zdravlje“ je mnogo više od odsustva bolesti i patnje. Zdravlje predstavlja fizičku, intelektualnu, emocionalnu i društvenu ravnotežu.

Prema ovoj definiciji, „zaista“ zdrave osobe i one koje su dijagnostifikovane kao bolesne, zajedno čine samo oko jedne trećine populacije. Preostale dve trećine se nalaze u trećem stanju, stanju prelaza iz zdravlja u bolest. To stanje se naziva „Subhealth“ (podzdravlje).

 

·         osobe u stanju „podzdravlja“

·         zdrave osobe                                                     (slika)

·         bolesne osobe

 

Termin „podzdravlje“ pojavio se kao koncept tokom 80-ih godina XX veka i uglavnom se koristio u tradicionalnoj, drevnoj kineskoj medicini. Jasna definicija ove reči je tek nedavno utvrđena.

 

 

 

Pa, šta znači stanje „između zdravlja i bolesti“? Gde treba povući liniju?

 

Tokom svog rada, lekari se često susreću sa pacijentima koji pate od oslabljenog imunog sistema, praćenog čestim prehladama, uvećanim formiranjem sluzi, depresivnim raspoloženjem, zamorom i pospanošću, nesanicom, indigestijom ili neodređenim bolovima. Ali ukoliko se rezultati potonjih laboratorijskih testova čine pozitivnim, lekar obično nema drugog izbora nego da proglasi pacijenta zdravim.

 

Bez obzira na sve, te osobe se ne osećaju dobro, ali se ne osećaju ni bolesnim. Odgovori savremene medicine na ovo obično ne idu dalje od manje ili više konkretnih preporuka za način života, kao što je bavljenje sportom ili uzimanje vitamina i minerala. Neretko ovakvi pacijenti na kraju bivaju preporučeni psiholozima ili psihijatrima, a onda problem prelazi na potpuno drugi nivo.

 

 

Uzroci i simptomi „podzdravlja“

 

Većina osoba iskusi pojavu bolesti kao iznenadnu i neočekivanu. Lekari često čuju pacijente koji kažu da „nikad ranije nisu bili bolesni“ i da je bolest došla „iz vedra neba“. Takve osobe su šokirane i najčešće ne razumeju zašto su se razbolele.

 

U tradicionalnoj kineskoj medicini, ne samo da se tretiraju simptomi, već se i „koren zla“, uzrok, takođe određuje. Bolest se polako razvija tokom puno godina i zato se ne događa iznenadno i bez razloga. Upravo zato uočavanje „podzdravlja“ igra tako značajnu ulogu.

 

Uzroci „podzdravlja“ su višestruki:

·         stalni pritisak za izvršavanje obaveza, nedostatak vremena, stalni stres uz nedovoljno perioda za oporavak;

·         prekomerna i neredovna ishrana; konzumiranje puno šećera, masti i brze hrane;

·         prekomerno uzimanje stimulanata kao što su alkohol, cigarete, kafa, itd.

·         neredovna dnevna rutina, nemar prema „biološkom satu“;

·         nedostatak sna usled poslovnog ili ličnog preopterećenja, „nemogućnosti za isključenjem“;

·         stalni život u loše klimatizovanim i temperaturno kontrolisanim prostorijama;

·         izlaganje elektromagnetnom zagađenju (mobilnim telefonima, TV uređajima, računaru, štampaču, kopir aparatu, itd.);

·         česta ili dugoročna upotreba lekova (npr. analgetika, sedativa, antidepresiva, antibiotika);

·         rad sa toksičnim hemikalijama ili radijacijom;

·         nerazrešeni sukobi sa porodicom ili na poslu, usamljenost;

·         život u malom prostoru, u neprijatnoj okolini sa neodgovarajućom privatnošću.

 

Ovi uzroci na kraju mogu da dovedu do niza simptoma:

 

·         stalnog umora i zamora uprkos dovoljnom spavanju;

·         oslabljenog imuniteta, čestih prehlada i uopšte stanja „slabog zdravlja“;

·         povećanog lučenja sluzi;

·         zadržavanja vode (podnadulo lice, „otežane noge“, itd.);

·         osećaja stranog tela u grlu („grudve u grlu“)

·         stomačnih tegoba uz povremenu mučninu ili dijareju do kojih dolazi bez razloga;

·         umanjene koncentracije, zaboravnosti;

·         opšteg osećaja nelagodnosti koja se ne može određeno definisati;

·         osećaja „mokre krpe“ usled čestog i prekomernog konzumiranja alkohola, masne i slatke hrane, nikotina ili lekova;

·         obešene kože, preranog starenja kože.

 

 

CoD filozofija i „podzdravlje“

 

Za razliku od savremene zapadnjačke klasifikacije, prema kineskoj medicini,  osobe kod kojih ne postoje jasni simptomi koji su karakteristični za „podzdravlje“, već se karakterišu kao bolesne.

S tim u vidu, tradicionalna kineska medicina je oduvek davala prioritet opštoj prevenciji. Da parafraziramo reči jednog od prvih pisanih radova i klasika kineske medicine, „Žutog cara“:

 

„Lečiti bolest koja se već razvila je poput kopanja bunara nakon što ste postali žedni“.

iz knjige „Žuti car“, klasika kineske medicine, 770 – 1000. g. p.n.e.

 

Ovo poređenje jasno ilustruje značaj tretmana „podzdravlja“: treba sprovoditi protivmere pre dijagnoze bolesti. Organizam nikada ne šalje znake upozorenja bez dobrog razloga, i simptomi „podzdravlja“ moraju se razumeti kao takva upozorenja.

Sama nelagodnost je često praćena osećanjima frustracije i razočarenja zato što se nikad ne osećamo zdravim i jakim, što dalje pogoršava opšte stanje.

 

Nakon više od 25 godina praktične primene i propratnih istraživanja izvođenih od strane lekara tradicionalne kineske medicine, zajedno sa lekarima i naučnicima Zapada, razvijen je novi proizvod koji može da regeneriše i podržava organizam u njegovom vraćanju iz stanja „podzdravlja“ u „prirodno“ stanje i da ga tu održava.

 

Rezultat: CoD Subhealth kapsule.

 

Zahvaljujući svojoj jedinstvenoj kombinaciji visokoefikasnih biljaka iz južnoameričkih prašuma i posebnog bilja tradicionalne kineske medicine, CoD biljni granulat je  posebno napravljen za pojedinačne potrebe i simptome „zdravih invalida“.

CoD kombinuje dva ključna elementa u koncentrovan oblik.

 

S jedne strane, ove kapsule imaju jak efekat prečišćavanja i detoksikacije, uklanjajući iz organizma štetne proizvode i metaboličke toksine, akumulirane usled nezdrave ishrane, nedostatka fizičkih vežbi, produženog stresa ili česte upotrebe stimulanata, kao što su alkohol i cigarete. S druge strane, telo očvršćuje: mnoge funkcije imunog sistema se ojačavaju, aktivira se metabolizam ćelija, a ceo organizam se revitalizuje i regeneriše.

 

 

Dejstvo CoD biljnog granulata

 

·         jačanje imunog sistema, antioksidantno dejstvo protiv slobodnih radikala, povećana otpornost na stres i jačanje u slučaju simptoma pregorevanja;

·         prečišćavanje organizma od toksina, kao što su nikotin ili alkohol, nepravilne ishrane i toksičnih hemikalija; stimulacija metabolizma ćelja;

·         regeneracija i zaštita stomačnih organa; poboljšanje gastrointestinalne funkcije;

·         okrepljenje čitavog organizma, povećanje nivoa energije;

·         preusmerenje organizma ka blagoj alkalizaciji u slučaju acidifikacije;

·         poboljšanje opšteg blagostanja i kvaliteta života;

·         bolje zalečenje rana i brži oporavak nakon bolesti, opracija i zdravstvenih ispitivanja.

Sastojci CoD biljnih ekstrakata

 

CoD biljni granulat je jedinstvena kombinacija drevne mudrosti tradicionalne kineske medicine i „sila prašume“, umetnosti lečenja južnoameričkih starosedeoca: čista biljna mešavina visokoefikasnih biljaka iz tropskih prašuma Južne Amerike i Kine, koja nema neželjena dejstva i ne sadrži dodatni šećer, konzervanse, veštačke boje ili arome.

 

Biljni sastojci CoD biljnog granulata se uzgajaju u primarnim habitatima u sred džungle u potpuno pomešanoj kulturi. Kultivaciju i žetvu ovog bilja vrše američki starosedeoci u skladu sa svojim tajnim znanjem koje dobro čuvaju. Na taj način, koriste se samo određene podvrste glavnih sastojaka, i one se redom kombinuju u delikatnu mešavinu korena, stabla, kore, lista i cveta, kako bi se dobilo jedinstveno dejstvo.

 

Sušenje bilja i njihov dug transport kroz džunglu pre nego što se pošalju za Evropu, takođe su odgovornost isključivo američkih starosedelaca. Sve faze prerade sirovina praćene su raznim strogim kontrolama kvaliteta od strane različitih institucija, garantujući najveći kvalitet preparata.

 

 

CoD kapsule od biljnog granulata

 

Jedinstvena priprema – optimalna koncentracija aktivnih sastojaka

 

Još jedna jedinstvena karakteristika CoD biljnog granulata je proizvodnja kapsula, koje se ne mogu porediti sa uobičajenim procesom koji je poznat i koji se koristi u Evropi. Osnova kapsula se ne sastoji od prostog mlevenja bilja u prah, kao što je uobičajena praksa.

 

Umesto toga, sirovine – CoD biljna formula – prolaze kroz komplikovanu proceduru kuvanja, uključujući natapanje, prokuvavanje i hlađenje pre nego što pravi proces zapravo i počne.

 

Jedino „čaj“ proizveden na ovaj način oslobađa jedinstveno dejstvo bilja. Nakon toga se pažljivo ekstrahuje pod najstrožim higijenskim propisima i obrađuje u granule. Kao rezultat tog procesa, količina od 1000 kg sirovina – na primer – daje samo 200 kg krajnjeg proizvoda. Ovaj rezultat je visoko koncentrisani granulat aktivnih sastojaka, koji se zatim zatvara u vegetarijanske kapsule. Ovaj složeni process izvode visokospecijalizovane kompanije strogo u skladu sa GMP propisima.

 

 

CoD tretman „podzdravlja“

 

Holistički pristup

 

Kao brži i dugoročniji način izlaska iz „sive zone podzdravlja“, preporučujemo određene promene u dnevnim navikama. Ukoliko organizam stalno šalje znake upozorenja, ne može pravilno da funkcioniše.

 

Prilagođavanje svakodnevnim navikama

 

1. Umanjenje stresa

Svi su upoznati sa stresom. Zapravo, stress je prirodna fizička reakcija na bilo kakav izazov. Međutim, u savremenom dobu, zahtevi posla i privatnog života povećali su se u tolikoj meri da često ni organizam ni um ne mogu da izdrže takav pritisak bez problema. Organizam stalno šalje znake upozorenja i ne može pravilno da funkcioniše.

Iz tih razloga, od ključne je važnosti da se pronađe način za umanjenje stresa i njegovo dugoročno kontrolisanje. Postoji više mogućnosti: metode opuštanja, kao što su autogenic trening, koje je razvio Šulc, i duboko opuštanje mišića,  koje je razvio Jakobson, kursevi iz  respiratorne kontrole, kao što su joga, tai či, či kung, itd.

Od velike je važnosti da se pravilno rukovodi ličnim vremenom. Ujutru napravite sistematski dnevni plan. Odredite prioritete i naučite da kažete „ne“. Uopšteno, sve što je zabavno ima opuštajuće dejstvo: hobiji, čitanje, igranje, itd. Namerno uključite ove stvari u svoju svakodnevnu rutinu.

 

2. Uključite vežbe u svoju svakodnevnu rutinu

Redovne vežbe su važne. Probajte da namerno vežbate svakog dana najmanje pola sata (hodanje, penjanje uz stepenice, trčanje, plivanje, itd). Otkrijte kakav vid vežbe vam odgovara  i pokušajte da odredite raspored za to. Uključite i redovne vežbe za ravnotežu, kao što su joga, tai či, pilates ili slične vežbe. Vežbanje pomaže u prečišćavanju organizma i povećava snabdevanje ćelija kiseonikom. Vežbe opuštanja takođe pomažu emocionalnoj ravnoteži.

Kao posledica toga, prema tradicionalnoj kineskoj medicini, funkcije organa, jin-jang i krvna cirkulacija su uravnotežene.

 

3. Naučite da umereno koristite alkohol, kafu, nikotin i druge stimulante.

 

Prilagođavanje dijetetskim navikama:

Skoro svakog dana smo suočeni sa novim savetima o dijeti i različitim konceptima iste. Zato je još i važnije da imamo jasan i lak koncept na raspolaganju.

 

Pokušajte da se pridržavate sledećih kratkih i jednostavnih, osnovnih pravila:

 

1. Smanjite unos šećera i visoko prerađene hrane (belog brašna, bele riže, itd). Prerađena hrana ili hrana sa visokim nivoom šećera (naročito prerađenog šećera) obično ima jako malu nutritivnu vrednost, a istovremeno utiče na formiranje kiseline i gojenje. Držite se podalje od zamena za šećer: mišljenja o njihovom dejstvu su oštro podeljena. Koristite med za zaslađivanje umesto šećera, birajte prirodne proizvode i proizvode od celog crna, umesto belog brašna i prerađene hrane.

 

2. Pijte najmanje 1 – 2 litra vode dnevno. Voda je neophodna za pravilan rad metabolizma i prečišćavanje organizma.

 

3. Pokušajte da kombinujete obroke u skladu sa sledećim principima: 50% povrća i voća – 30% žitarica – 20% proteina (meso, riba).

 

4. Proverite da li patite od netolerancije na mleko (laktozu ili mlečne proteine). Uopšteno rečeno, mlečni proizvodi treba da se koriste štedljivo u vašoj dijeti, jer, prema tradicionalnoj kineskoj medicini, proizvode sluz. Dobri alternativni izvori kalcijuma su zeleno povrće, pomorandže, banane, losos, orasi i sušeno voće. Redovne vežbe i periodi izlaganja suncu (formirajući vitamin D) takođe jačaju kosti.

 

5. Pokušajte da jedete redovno i razumno, i izbegavajte da radite aktivnosti koje odvlače pažnju dok jedete, kao što su čitanje, gledanje televizije ili rad na računaru.

 

Ukoliko imate poteškoća da sprovedete naše preporuke u praksu, možete da pokušate da sprovedete naš predloženi plan za dijetu:

 

 

 

 

 

1. dan

2. dan

3. dan

Doručak

Toplo mleko od soje, hleb od celog crna, kuvano jaje, paradajz i zelena paprika sa maslinovim uljem, čaj ili vruća voda.

Riža (kuvana u vodi ili supi), italijanska šunka (bez kobacica), krastavac, paradajz sa maslinovim uljem, čaj ili vruća voda

Losos, hleb od celog crna, musli (natopiti pre jela), paradajz i zelena paprika za maslinovim uljem

Užina

Sveže i sušeno voće

Sveže i sušeno voće

Sveže i sušeno voće

Ručak

Riblji file sa prokuvanim povrćem (najmanje 50%) i salata kao dodatak: pirinač ili krompir

Supa od povrća, morska hrana, salata kao dodatak: pirinač, kukuruz, rezanac

Tofu sa povrćem, pasulj (ili soja) dodatak: pirinač, grašak

Užina

Sveže i sušeno voće

Sveže i sušeno voće

Sveže i sušeno voće

Večera

Slično kao ručak, ali samo polovina obroka

Malo pileće jelo sa povrćem i malo pirinča

Supa od povrća, malo jelo od mesa (npr. ćurećeg)

 

Napišite komentar

Vaše ime:


Vaš komentar: Napomena: HTML nije preveden!

Ocena Loš            Dobar

Unesite kod sa slike ispod:

Tagovi: ,