BIO ARONIA U PRAHU 100g
BIO ARONIA U PRAHU 100g       BIO ARONIA U PRAHU 100g       BIO ARONIA U PRAHU 100g       BIO ARONIA U PRAHU 100g

BIO ARONIA U PRAHU 100g

Proizvođač: ARONIA ORIGINAL
Šifra proizvoda: 13473
Raspoloživost: 2 - 3 Dana
Cena: 792,00rsd
Cena bez PDV-a: 660,00rsd

Posle izvršene berbe, zrele bobice aronije se iscede, a ljuska i semenke se nežno posebnim tehnološkim procesom osuše, samelju i pakuju. Ljuska bobica aronije  ima visok sadržaj vitamina K, folne kiseline i mangana. Prirodni pigmenti biljke daju njegovu karakteristično intenzivnu boju.

Mangan je mineral, koji se u veoma malim količinama nalazi u organizmu, ali učestvuje u brojnim procesima. Zaslužan je za bolju strukturu kostiju i od njega zavisi apsorpcija kalcijuma, izgradnja vezivnog tkiva, pravilan rad tireoidne žlezde, lučenje polnih hormona, regulacija nivoa šećera u krvi, kao i metabolizam masti i ugljenih hidrata.
Mangan je veoma važan za normalno funkcionisanje mozga i nervnog sistema, jer je on oligoelement, moćan antioksidans, koji u telu traga za slobodnim radikalima, a zatim neutralizuje štetu koja je nastala njihovim dejstvom. Manjak mangana može dovesti do povišenog krvnog pritiska i holesterola, bolesti srca, grčenja mišića, lošeg kvaliteta kostiju, pogoršanja vida, i donekle smanjenja pamćenja.
Procenjuje se da čak 35% od svetske populacije se suočava sa tim problemom, a inače glavni uzrok je neizbalansirana ishrana. Nutricionisti predlažu da zdrav organizam dnevno unese izmedju 2,5 i 5 mg za osobe starije od 11 godina. U organizmu se taloži u bubrezima, pankreasu, jetri i što je najvažnije u kostima.

Preporuka upotrebe aronije u prahu:
Preporuke je da se 1-2 kafene kašičice praha dnevno dodaju u šejk, musli, jogurt ili se dodaju u testo za izradu kolača, hleba itd. Ukoliko želite da koristite neki od recepata vezano za aroniju u prahu pogledajte sajt www.aronia-rezepte.com

Napomena: Aronija prah je pakovan u specijalnoj aluminijumskoj konzervi od 100g sa uputstvom za upotrebu. Čuvati na hladnom i suvom mestu.

 

Aronija ORIGINAL garantuje kvalitet
Aronija ORIGINAL -  prah je organski sertifikovan prirodni proizvod napravljen od bobica aronije specijalizovanim postupkom uz pomoć visokokvalitetne tehnologije. Pažljivo odabrani sirovi sastojci uz veoma blisku saradnju sa regionalnim evropskim dobavljačima, garantuju kratke transportne rute i trajni kvalitet proizvoda.

Sastav: 100% sušene ljuske i semenke bobica aronije, samlevene i prosejane *
*iz organski kontrolisanog uzgoja

Napišite komentar

Vaše ime:


Vaš komentar: Napomena: HTML nije preveden!

Ocena Loš            Dobar

Unesite kod sa slike ispod:

Tagovi: ,