Ice Power

 

Ice Power -Brz i efikasan tretman svih vrsta bolova i upala

 

Uspešan tretman u slučajevima povrede mekog tkiva i bola u mišićima je hlađenje. Ono utiče na kontrakciju perfernih krvnih sudova  i smanjenje metabolizma što za posledicu ima smanjenje upalnih procesa i otoka.

Da li osećate bol i napetost u mišićima i zglobovima?

KLASIČNI SIMPTOMI PRIMENE

OTICANJE
Prvi korak je smanjnje otoka što se podstiče delovanjem na perifernu cirkulaciju kontrakcijom krvnih sudova i smanjenjem metabolizma u bolnom i oštećenom području.

UPALNI PROCESI
Kada je tkivo oštećeno i nadraženo, u cirkulacji dolazi do proizvodnje inflamatornih supstanci koje uzrokuju lokalnu groznicu, crvenilo i osetljivost na dodir.

BOL
Bol se najčešće javlja kao reakcija na navedene promene. Otoci i inflamacija  povećavaju pritisak na receptore za bol koji se nalaze na površinskim slojevima kože.
Ice Power deluje brzo i efikasno ne samo na pojavu otoke i inflamaciju  već i direktno na receptore bola, drugim rečima hladnoća sprečava osećaj bola kroz periferni nervni sistem.

NAPETOST
Bol stvara napetost ili napetost stvara bol, što zavisi od slučaja do slučaja. Kod oštećenja mišića i povreda napetost je posledica bola. Suprotno, napetost može biti posledica jednoličnog rada ili nepravilnog sedenja.

KORIST OD UPOTREBE  ICE POWER PROIZVODA

Ice Power gel se dobija bez lekarskog recepta i sadrži mentol formulu koja omogućava brzo i dugotrajno otklanjanje bola.

Ice Power gel izaziva:

 • Umereno i bezbedno smanjenje temperature kože (5-6°), koje se zasniva na neutralnom dejstvu eteričnih ulja poput mentola. Ne uzrokuje promrzline ili oštećenja kože.
 • Smanjuje površinsku cirkulaciju
  • sprečava upalne procese i smanjuje otekline
 • Povećava dubinsku cirkulaciju i metabolizam
  • unapređuje proces ozdravljenja
 • Direktno i efikasno deluje na senzore za bol
  • smanjuje osećaj bola

 

 • Hladnoća deluje na povećanje proizvodnje endorfina.

PRIMENA

 • Akutne povrede kao što su iščašenja, istegnuća i rupture
 • Oporavak mišića
 • Hroničan bol u vratu, ramenima i leđima
 • Mišićna napetost
 • Reumatski poremećaji poput artritisa
 • Zbog svog prirodnog sastava preparat se može koristiti tokom trudnoće i dojenja. Pogodan je za sve uzraste osim za decu ispod 2 godine starosti. U slučajevima problema sa cirkulacijom i kožom najpre konsultovati lekara.

ODOBERENJE

Proizvodi su CE-deklarisani, odobreni od strane nacionalne agencije za lekove, kao medicinska sredstva klase 1, prema  propisima za medicinska sredstva 93/42 EEC

KLINIČKA ISPITIVANJA
Klinička ispitivanja su vršena u Evropi , kao i u SAD gde je dokazana izvanredna efikasnost proizvoda.

REFERENCE

 • Airaksinen & al. dvostruko slepo ispitivanje efikasnosti hladnog gela na povredama mekog tkiva, ISAP, San Diego, California 8/2002.
 • David McKemy, Werner M. Neuhausser & David Julius: Identifikacija receptora za hladno igra bitnu ulogu u TRP kanalima u termosenzaciji. Nature Magazine 3/2002.

ICE POWER KONTROLA BOLA

Orginalni hladni tretman je star koliko i medicinska praksa. Kod akutnih povreda, kao što su sportske povrede, kao efikasna prva pomoć često su se koristile kocke leda i hladni peškiri. Danas se za tu svrhu koriste fabrički proizvedena pakovanja.
Kod akutnih povreda kao što je iščašenje članka i slične povrede, dolazi do oštećenja tkiva  što uzrokuje krvarenje i oticanje. Otoci otežavaju ozdravljenje, tako da  sprečavanje ili smanjenje otoka podstiče oporavak. Što se pre otok tretira nakon povrede to bolje.

Pri primeni hladnog pakovanja ili sprejeva treba najpre proučiti uputstvo na pakovanju, i obavezno na kožu staviti peškir pre hladnog pakovanja. Pri nanošenju spreja, ne prskati predugo i preblizu kože, kao ni na otvorenu ranu. Ne zaboravite da slušate svoje  telo, ukoliko koža počne da trne, prekinuti tretman i omogućite koži oporavak na normalnoj temperaturi pre nove prmene. Preterana  upotreba hladnog može prouzrokovati promrzline, čak i nervna oštećenja.

    Idi u prodavnicu >>